Cum să obţii un machiaj natural fără bătăi de cap
Există momente în care ideea de ieşi total nemachiată din casă nu îţi surâde. După cum nici un machiaj prea evident nu te încântă. Acesta este momentul în care găseşti extrem de potrivită varianta unui machiaj natural. Găsirea machiajului potrivit este o treabă mai dificilă decât s-ar putea crede la o primă vedere. Fiindcă atunci nu îţi doreşti să porţi nici ceva prea încărcat, mult prea strălucitor sau întunecat. Pentru a obţine un finish natural, este nevoie de minime abilităţi de realizare a unui make-up.
!
Alegeţi culori apropiate de tonul natural al pielii, oprindu-vă la nuanţe care să vă potenţeze frumuseţea şi trăsăturile.
Pentru a ajunge la acel aspect natural dorit, v-am pregătit câteva sfaturi şi trucuri care să vă ajute. Acestea vă vor servi cel puţin drept pistă către un make-up feminin, care să vă avantajeze.
1. Hidratare
Baza de machiaj este indispensabilă inclusiv în cazul unui machiaj deloc pretenţios, de zi. O cremă potrivită va contribui intens la hidratarea pielii, astfel că produsele ulterioare vor adera uşor şi firesc la piele. Nuanţa pielii se va uniformiza, iar astfel veţi fi creat baza perfectă pentru rutina unui machiaj corect.
2. Camuflare imperfecţiuni
Pentru un rezultat frumos, liniile fine, petele, orice zonă întunecată, vineţie sau roşie, trebuie să fie estompate. Realizaţi această operaţiune folosindu-vă de un corector într-o nuanţă potrivită, la propria alegere. Micile imperfecţiuni vor fi camuflate, iar pielea va începe să arate din ce în ce mai bine.
3. Pudră sau fond de ten
Chiar aşa. Pudră sau fond de ten? Dacă tenul are un aspect sănătos şi e curat, o pudră este suficientă. Daca nu, optaţi pentru un fond de ten lichid. Nu omiteţi, totuşi, faptul că ne dorim un machiaj natural. Efectul de mască sau, dacă vreţi, ca de „prăjitură groasă”, nu se potriveşte în acest context.
Asigurați-vă că se aplică uniform cu o pensulă sau cu un burete beauty blender pentru un aspect uniform, fără urme inestetice. Nu uitaţi să coborâţi pierdut şi spre zona gâtului.
4. Blush subtil
Blush-ul cremă funcționează foarte bine şi este uşor de utilizat. Îl puteți aplica în sensul obţinerii unui aspect uşor dramatic ori a unuia subtil, abia sesizabil. În funcție de tonul pielii, culorile roșiatice pot varia. Nuanţa delicată de piersică tinde să arate grozav în majoritatea cazurilor. Combinați-l cu linia naturală a pielii pentru un efect seducător.
5. Umbre discrete
Nu vă sfiiţi să creaţi umbre la nivelul feţei, dar ţineţi cont ca acestea să nu fie prea pronunţate. Va arăta nenatural. Conturul trebuie să definească discret umbrele de la nivelul feţei. Pentru machiajul ochilor, optaţi pentru nuanţe cu una sau două trepte mai închise decât tonul pielii.
6. Ruj nude
Atunci când alegeți o culoare pentru a accentua buzele, mergeți pe roz, piersică și culori de nuanța nisipului. În plus, puteți aplica un pic de luciu transparent în centrul buzei inferioare pentru a obţine un efect garantat de buze mai pline. Şi dacă, totuşi, nu doriţi ruj, un gloss sau un balsam de buze poate reprezenta, de asemenea, o opţiune inspirată.
7. Un pic de mascara
Un singur strat subțire de rimel este tuşa necesară pentru obţinerea unui aspect natural. Însă, dacă doriţi un plus de accent asupra ochilor şi, mai ales în caz de gene rare, adăugarea unui strat suplimentar de rimel poate fi un avantaj. Dacă vă bucuraţi de la mama natură de gene de un negru intens, cu volum, puteți chiar să săriți peste mascara.
8. Zero dermatograf
De ce nu? În general, folosirea unui eyeliner, mai ales negru, are ca rezultat o privire dramatică, accentuată. Am putea afirma că acest produs este rezervat ocaziilor de seară. Pentru un machiaj natural, de zi, vă puteţi lipsi de dermatograf. Încercaţi varianta de zero dermatograf, lăsând neconturate zonele de la baza genelor. Nu numai că veţi arăta minunat de simplu, conform principiului less is more, dar demachierea de seară va fi mai puţin anevoioasă şi va lua mai puţin timp.