3 măşti împotriva punctelor negre, homemade
Măşti împotriva punctelor negre cu rezultate Wow, pe care le poți face singură
Măştile pentru punctele negre nu sunt de ieri, de azi, ele au existat dintotdeauna. Unele dintre ingredientele care stau la baza lor sunt clasice şi au rămas la fel de eficiente ca odinioară.
Punctele negre vizibile nu sunt doar inestetice, ci reprezintă un semn că pielea ta are nevoie de mai multă atenţie.
Nu dor, nu reprezintă o problemă gravă, însă din punct de vedere estetic dau mari bătăi de cap în rândul tinerilor şi nu numai.
Sunt realmente greu de îndepărtat, însă există remedii care, cel puţin aparent, ajuta la îndepărtarea acestora.
Ce sunt punctele negre?
Punctele negre, cunoscute sub denumirea de comedoane deschise, sunt foliculi cu o deschidere mai mare decât în mod normal şi reprezintă o acumulare de sebum şi murdărie care se blochează în pori şi care oferă un aspect neplăcut. Dacă nu aveţi grijă de porii dumneavoastră în mod regulat, aceste reziduuri se vor acumula, iar îndepărtarea lor va fi destul de dificilă.
În plus, esteticienii avertizează că porii încărcaţi pot afecta pe viitor elasticitatea pielii. Porii sunt asemenea unui elastic de cauciuc, cu cât sunt întinşi mai mult, cu atât elasticitatea acestora se pierde.
În funcţie de cât de mult se dilată, la un moment dat nu se vor mai închide.
Însă punctele negre nu sunt specifice oricărui tip de ten. Acestea apar doar în cazul tenurilor mixte şi grase.
Aşadar, tenurile mixte şi grase sunt cele mai predispuse la pori dilataţi şi puncte negre, în special în zona T, respectiv: nas, frunte şi bărbie, unde glandele sebacee tind să producă o cantitate mare de sebum.
Tratamentul pentru eliminarea punctelor negre necesită timp şi multă răbdare, pentru că efectele nu vor apărea imediat, ci în timp. În continuare vă vom prezenta 3 măşti împotriva punctelor negre care pot fi preparate acasă.
Mască cu bicarbonat de sodiu şi suc de lămâie
Se amestecă o linguriţă de bicarbonat de sodiu cu o linguriţă de suc de lămâie, iar după încetarea reacţiei violente dintre cele două, pasta rezultată se aplică pe zonele cu probleme. Masca trebuie lăsată să acţioneze timp de aproximativ 15 minute, apoi zona se clăteşte cu apă călduţă, masând-o în acelaşi timp cu degetele. Dacă pielea dumneavoastră este mai sensibilă, iar combinaţia dintre bicarbonatul de sodiu şi lămâie este mult prea dură, puteţi amesteca bicarbonatul de sodiu cu apă.
Mască cu argilă şi apă
Se amestecă o lingură de argila pulbere cu o lingură de apă şi se aplică masca păstoasa pe zonele unde aveţi puncte negre, sau pe toată suprafaţa cu condiţia ca zona ochilor şi a buzelor să fie evitată, întrucât argila se usucă destul de tare, iar ochii şi buzele sunt zone extrem de sensibile, ce au nevoie de o îngrijire atentă şi riguroasă. Trebuie lăsată pe fată până ce se usucă apoi se îndepărtează cu apă caldă, eliminând astfel şi impurităţile.
Mască cu făină de migdale şi lapte
Se amestecă o linguriţă de făină de migdale cu o linguriţă de lapte, iar pasta rezultată se aplică pe faţă şi se lasă timp de 15-20 de minute. Se îndepărtează cu apă călduţă în timp ce se masează faţa.
Pentru tenul gras/mixt, predispus la acestea, punctele negre reprezintă un inconvenient şi o problemă care necesită atenţie. Apelând la măşti pentru puncte negre cel puţin o dată pe săptămână, vă veţi menţine porii curaţi şi eliberaţi de toxine.
În pofida dezavantajelor, trebuie să o recunoaştem. Avantajul suprem al tenului gras este acela că se ridează târziu datorită elasticităţii sale şi a gradului de hidratare care îl caracterizează.